Administrația Finanțelor Publice

Finanțele publice se referă la funcționarea și politicile principalelor autorități publice din sectorul public al gestionării finanțelor publice. Gestiunea finanțelor publice este gestiunea fondurilor utilizate pentru furnizarea de servicii publice. Legiuitorul aprobă bugetul și, după cum sugerează și numele, domeniul managementului finanțelor publice este Managementul finanțelor publice.
Aceasta se referă la achiziția Perolehan și este responsabilitatea administratorului să întocmească rapoartele financiare lunare ale organizațiilor. Managerii de Finanțe raportează directorului general și îl susțin în domenii importante precum planificarea afacerilor, finanțele, resursele umane și IT. Finanțele publice sunt sectorul economiei care evaluează veniturile guvernamentale și cheltuielile publice pentru a face ajustări de la unul la altul pentru a obține efecte dezirabile și pentru a evita cele nedorite.
Finanțele publice sunt gestionarea veniturilor și cheltuielilor unei țări. Cheltuielile reprezintă plata în numerar sau credite pentru achiziționarea de bunuri și servicii. În termeni contabili, o vânzare se face atunci când o emisiune sprijină compania sau implementează o strategie de finanțare, cum ar fi emiterea de obligațiuni guvernamentale. Cheltuielile sunt înregistrate ca un singur punct al sarcinii datoriei pentru diferite guverne și instituții cvasi-statale.
Pur și simplu, finanțele publice sunt studiul Finanțelor în contextul instituțiilor statului. Se învârte în jurul rolului veniturilor și cheltuielilor guvernamentale în economie. Prin definiție, finanțele publice sunt veniturile și cheltuielile instituțiilor publice la toate nivelurile, fie la nivel central, de stat sau local.
Pentru a ilustra acest concept, să aruncăm o privire la un exemplu real al finanțelor publice ale Guvernului SUA în 2017. Mai jos este o listă a veniturilor și cheltuielilor comune în lumea finanțelor publice. Vă mulțumim că ați citit ghidul CFI pentru finanțele publice: cum se potrivesc cifrele.
Această carte este unică prin faptul că are un accent exclusiv și cuprinzător pe gestionarea fondurilor publice. Această carte se adresează non-experților în domeniile finanțelor și administrației publice fără fond.
Economistul Jonathan Gruber oferă un cadru pentru evaluarea domeniului larg al finanțelor publice. Proiecții și estimări ale fondurilor publice: sfaturi detaliate pentru pregătirea analizelor de cost. Explicarea sarcinii datoriei publice, a necesității și a impactului acesteia asupra economiei.
Datele macroeconomice care sprijină economia finanțelor publice sunt denumite statistici financiare guvernamentale fiscale (JRC). Manualul de Statistică al Finanțelor guvernamentale 2001 (GFSM 2001) este cea mai utilizată metodă de compilare a datelor bugetare. Este în conformitate cu metodologii recunoscute la nivel internațional, cum ar fi European Sistem de Contabilitate (1995), care este mai în conformitate cu metodologia Sistemului Conturilor Naționale (SNA1993) și cea mai recentă actualizare, SNA2008.
Autoritatea Finanțelor Publice (PFA) a fost înființată pentru a emite obligațiuni de tip conduit scutite de taxe și impozabile entităților publice și private. Pentru a sprijini nevoile fiscale ale Iordaniei, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională a proiectat activitățile Administrației de Management financiar Public (PFMA). PFMA este o inițiativă de cinci ani de îmbunătățire a sistemului de venituri al Iordaniei și de îmbunătățire a gestionării bugetare.
Master Of Public Financial Management (MPFM) este conceput pentru a răspunde cererii naționale de formare a managerilor financiari pentru organizațiile publice și non-profit. MPFM pregătește studenții pentru cariere în managementul finanțelor publice, contabilitate și analiză bugetară pentru organizații publice sau non-profit. MPA este un program de studii transdisciplinare, profesionale, care pregătește studenții pentru serviciul public, managementul public și analiza politicilor la nivel local, de stat și național de guvernare. Pregătește studenții pentru o carieră avansată în managementul finanțelor publice, contabilitate publică și non-profit sau analiză bugetară.
Cursurile acoperă subiecte avansate din domeniile contabilității publice, auditului, bugetării, politicii fiscale, valorilor mobiliare municipale, pensiilor publice, problemelor juridice și altor subiecte specifice finanțelor publice. Oferă cursuri în sesiuni de 8 săptămâni sau 4 săptămâni care permit studenților să ia o clasă la un moment dat și să-și finalizeze studiile în doi ani. De asemenea, oferă subiecte avansate în domeniile contabilității și auditului public, valorilor mobiliare municipale, pensiilor publice și asigurărilor și alte subiecte din domeniul finanțelor publice care nu sunt incluse în programul MPA / MPP.
Multe bănci mari și instituții guvernamentale din întreaga lume sunt organizații care au nevoie de profesioniști din domeniul finanțelor publice pentru a consolida punctele de date necesare pentru luarea deciziilor. O altă cerință obișnuită pentru un expert în finanțe publice este cercetarea. Mulți profesioniști din domeniul finanțelor publice devin mai târziu profesori și predau Finanțe Publice la universități și colegii.
Planurile de finanțare publică pentru economie sunt fundamental diferite de cele ale economiei de piață. Întreprinderile de stat generează profituri pentru finanțarea activităților statului. Entitățile publice care operează pentru profit (producție, instituții financiare, servicii precum asistența medicală naționalizată) nu operează pentru profit, dar mențin costurile scăzute pentru consumatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *